onsdag 29 juni 2016

Bokbyte

Hej allesammans!

Idag tänkte jag bara berätta att jag har städat ur mina bokhyllor lite och hittat en del böcker jag gärna skulle byta bort. Så jag har nu skapat en flik uppe i menyn som heter "Bokbyte" och om det råkar vara så att ni själva har lite böcker ni skulle vilja byta bort, får ni jättegärna klicka in er där och kika lite.

Här får ni en bild på böckerna också så ni kan se om det är något som verkar intressant, men för fler bilder och mer information får ni klicka in er HÄR.


Hoppas ni har haft och får en fortsatt trevlig onsdag!
Kram
Kimberly

måndag 27 juni 2016

Bokbloggsjerka 24 – 27 juni: Vilken karaktär känner jag igen mig i?

Hej på er! Idag är det måndag vilket innebär bokbloggsjerka! Annikas fråga denna vecka är superintressant och lyder såhär: Vilken karaktär (bok/tv/film) identifierar du dig mest med (både positiva och negativa likheter/egenskaper är välkomna)?

Mina tankar går direkt till Cath från Fangirl. Nog finns det också andra karaktärer jag identifierat mig med igenom åren, en hel drös förmodligen, men ingen jag kände en så stark koppling till som med Cath. Jag minns att jag flera gånger under läsningen stannade upp och tänkte, wow, här är någon som känner precis som jag gör. Jag kände så väl igen mig i hennes rädsla för att sätta foten i matsalen för att hon inte visste vem hon skulle sitta med, i hennes ångest över att gå på fester och liknande. Nu var det ett år sedan jag läste boken, så allt för mycket specifika saker kommer jag inte ihåg. Men jag minns att jag så många gånger fann att Cath oro och ångest så väl matchade min egen. Vilket kändes förvånandsvärt bra. Det kändes skönt att veta att jag kanske faktiskt inte är den enda 18-åringen i hela världen som inte börjar studsa upp och ner av lycka när någon av mina kompisar sms:ar och undrar om jag ska hänga med på fest hos någon av dennes okända kompisar i helgen. Det är lätt att glömma när de flesta andra blir det och ens kompis genuint undrar varför man för Guds skull inte skulle vilja följa med. För det är väll ett ganska enkelt val ändå, vem skulle inte vilja gå på fest och träffa massor av spännande nya människor?
   
Ja, jo, inte alltid jag. Och inte alltid Cath heller visade det sig under min läsning av Fangirl. Och, jag vet inte, men det kändes bara uppfriskande. Att läsa om någon som var precis lika introvert som jag är, men som klarade sig bra ändå. Som tog upp alla problem som kommer med - som satte ord på dem, men som också lyckades figurera ut dem. Jag är inte till punkt och pricka som Cath, det finns en hel del som skiljer oss åt också, men om hon nu hade funnits på riktigt tror jag att vi hade kunnat bli väldigt bra vänner. Och så kunde vi ha undvikit att gå på fester tillsammans.

Vilket, nu när jag tänker på det, låter lite ensamt. Men ni förstår vad jag menar. Visst gör ni?


Aja, berätta gärna om det finns någon karaktär du indentifierat dig lite extra med genom åren i kommentarerna!
Kram
Kimberly

Läsuppdatering v.25

Oj, nu är klockan snart tolv, och när sitter jag och skriver veckans läsuppdatering. Det hann visst bli lite sent.
     Men jag läste precis ut Ur Askan, sista delen i Grisha-trilogin. Jag påbörjade den i lördags efter att ha avslutat A Court of Mist and Fury (mer om det senare) - men alltså, wow, nu är den slut. Denna väldigt fantastiska fantasytrilogi som jag fullkomligt förälskat mig i. Mina känslor är ganska så splittrade just nu. Jag älskade slutet, och hur alla trådar knöts samman och hur alla karaktärer fick ett avslut - men samtidigt finns det saker i berättelsen jag inte riktigt kan bestämma mig för hur jag känner kring. Jaja, jag får klura lite över dem och återkomma i en recension snart. Men bra var den i alla fall. Väldigt bra. Och ganska så ledsen är jag över att det är slut nu. Har ni inte läst Grisha-trilogin är det dags, jag rekommenderar verkligen hela serien!
     Men som jag nämnde tidigare har jag den här veckan också läst ut A Court of Mist and Fury, och låt mig bara säga: Herre Gud!!
     Så bra. Så förbaskat bra. Jag läste ut boken i fredags och jag tänker fortfarande på den - jag kan bara inte släppa historien eller karaktärerna. Boken fick mig att känna så mycket och den tog slut så snabbt. Hur ska jag kunna vänta ett helt jäkla år på uppföljaren?
     Alltså, ett helt år. Jag kommer praktiskt taget ha tagit studenten när nästa boken har kommit ut. Så långt är det kvar. Kan knappt ens föreställa mig det.
     För övrigt var det ju midsommar den här veckan vilket var superkul, och jag träffade lite släkt och åt sill och jordgubbar och var ute nästan hela dagen trotts det dåliga vädret - för är det midsommar så är det. Men mysigt var det, och på kvällen satt vi uppe och spelade kort i flera timmar vilket var ganska så mysigt det med. Åh, älskar verkligen sommaren.
     Nu ska jag gå och sova i vilket fall som helst. Och orkar jag tror jag att jag ska påbörja Nattens Cirkus av Erin Morgenstern som stått oläst i min hylla i några månader nu. Godnatt på er!

Hur har ni haft det denna vecka? Har ni läst Nattens Cirkus får ni gärna berätta vad ni tyckte om den i kommentarerna! 
Kram
Kimberly

PS. Det här inlägget satt jag och skrev igår vid klockan tolv på natten - och det var meningen att det skulle komma upp då också - men när jag vaknade i morse låg det fortfarande kvar på skärmen, opublicerat. Måste ha varit så trött att jag somnade innan jag hann publicera det. Aja, det kommer upp nu i alla fall, bara tio timmar senare. 

fredag 24 juni 2016

Mina tips på sommarläsning 2016

Hej på er! Nu vet jag att juni snart är slut, men fortfarande har vi massor av sommardagar kvar framför oss! Så tänkte att det var dags för mig att tipsa om lite olika somriga böcker (speciellt med tanke på att det är midsommar idag!!) som passar perfekt att läsa ute i solskenet. I hängmattan på balkongen, på stranden medan havet skvalpar i bakgrunden eller i en solstol på verandan. Eller inomhus i sängen en molnig dag. Det funkar precis lika bra det med! För att läsa mer om böckerna nedan, så är det bara att klicka på bokens tittel så kommer ni till min fulla recension av boken.

Since You’ve Been Gone av Morgan Matson
När det gäller mysig sommarläsning är Morgan Matson en given favorit för mig. Fullkomligt älskar de böcker jag läst av henne. Så fulla av vänskap, kärlek, solsken och känsla att de inte blir bortglömda i första taget. Since You’ve Been Gone handlar om Emily som är bästa vän med Sloane. Sloane får Emily att vara mer, och utmana sig själv. De har planerat en fantastisk sommar som ligger framför dem, men så en dag bara försvinner Sloane, utan minsta tillstymmelse till förklaring och plötsligt finner Emily sig själv ensam. Osäker på vem hon är utan sin bästa vän vid sin sida. Men Sloane har lämnat kvar en att-göra-lista till Emily fylld med alla möjliga galna upptåg, och kanske, bara kanske, kan den här listan leda henne till Sloane. Så hon börjar långsamt arbeta sig igenom den, och längs vägen möter hon en hel bunt med färgstarka karaktärer - inte minst Frank Porter…

"You're the brightest thing in the room," he said. He lifted his hand from my waist, and slowly, carefully brushed a stray lock of hair from my cheek. "You shine."

Jag älskar bara inte den här boken - jag avgudar den. Eller ja, nästan i alla fall. Så förbaskat underbar är den. Somrig vet jag inte om den kan kallas, men mysig, romantisk, lättläst och underhållande är alla adjektiv som passar in på Fangirl, och alla är adjektiv som åtminstone jag letar efter när jag vill ha lite avslappnande sommarläsning. Boken handlar om Cath som precis börjat på college, och för första gången skiljs från sin tvillingsyster Wren. Hon inser att hon kommer att behöva kliva ut ur den säkra zonen som varit hennes liv fram till dess, men kommer hon klara det? Och sen finns också problemet av den griniga rumskompisen Reagan, och självklart Reagans kille Levi som alltid tycks hänga i deras rum och som Cath inte har en aning hur hon ska agera omkring. 

"In new situations, all the trickiest rules are the ones nobody bothers to explain to you. (And the ones you can't Google.)" 


En väldigt underhållande berättelse som är både viktig och rolig! Boken är fylld av egna och äkta karaktärer som gör historien levande och jordnära. En av dessa karaktärer är Willowdean, av sin mamma kallad Dumplin’. Willowdean har alltid trivts med hur hon ser ut, visst är hon lite tjock, men så stor skillnad gör det väll ändå inte? Men sedan möter hon Bo, den snygga killen som hon jobbar tillsammans med, och plötsligt känns inte hennes så självklara inställning till sin egen kropp så självklar längre och hon börjar tvivla. Bli osäker. Men det stör henne, och för att bevisa för alla - och sig själv - en gång för alla att hon duger precis som hon är ställer hon upp i stadens skönhetstävling. 

"I guess sometimes the perfection we perceive in others is made up of a whole bunch of tiny imperfections, because some days the damn dress just won't zip." 

En av de gulligaste och mest romantiska böckerna jag läst på väldigt, väldigt länge! Karaktärerna är så genuina, och stämningen så äkta att den nästan går att ta på! Relationerna som byggdes upp i den här boken gick verkligen rakt in i mitt hjärta. Dessutom är den somrig! Passar helt perfekt i hängmattan en stekhet sommardag! Historien handlar om Samantha, vars familj bor granna med familjen Garrett. Många kvällar har Samantha suttit på sitt tak och blickat bort mot familjen Garretts hus, som är så väldigt olikt hennes eget. I deras är det alltid liv och rörelse, och någonstans djupt inom sig har hon alltid önskat att hon kunde få vara del av den typen av gemenskap de alla verkar delar. Tills så en dag då Jase Garrett klättrar upp till Samantha där hon sitter på taket och det blir början på en stormig och omtumlande förälskelse.

"The Garretts were my bedtime story, long before I ever thought I’d be part of the story myself." 


Många anser att Dessen är ett måste under sommaren, och förra sommaren började jag förstå varför. Hennes böcker är fulla av solsken och kärlek, så finna och levande att det nästan går att känna sanden mellan tårna medan man läser. Mycket mer än så, är en av mina absoluta favoriter av henne. I den här boken får vi träffa Audrey, den perfekta dottern och eleven som på senare tid bara har börjat känna sig mer och mer instängd och på flera år inte har kunnat sova sig igenom en hel natt. Så när sommaren kommer bestämmer hon sig för att åka till sin pappa, hans nya fru och deras nyfödda bebis i Colby, en liten stad vid havet. Och där möter hon Eli, killen som inte heller tycks kunna sova sig igenom nätterna.

"The bottom line is, what defines you isn't how many times you crash, but the number of times you get back on the bike. As long as it's one more. you're all good." 


Vad har ni för sommar favoriter? Har ni läst någon av böckerna ovan, eller har ni någon helt annan bok att tipsa om inför sommaren, så kommentera!
Kram
Kimberly

söndag 19 juni 2016

Läsuppdatering v. 24

Så var det söndag igen. Har så svårt att hålla reda på dagarna nu när det är sommarlov, speciellt eftersom jag arbetar så oregelbundet. Men nu är vi här igen, en hel vecka senare, med en ny läsuppdatering.

Tyvärr har jag dock inte fått så mycket läst denna vecka utom ca 200 sidor i A Court of Mist and Fury, men tycker verkligen om den! Så spännande! Tycker så mycket om att följa hur karaktärerna utvecklas, och att vi får se nya sider av både dem å världen de lever i.

Det mest spännande bokrelaterat som hänt denna vecka måste varit att att jag var och såg Me Before You på bio! Åh, den var jättebra! Så fin, och underhållande och levande! Jag, med väldigt många andra i bion, föll mer än en tår på grund av all känsla i den. Tyckte verkligen om miljöerna och hur de förverkligade allt på bioduken. Skådespelarna var jätteduktiga, och allt som allt är jag jättenöjd med filmen. Några scener saknade jag som inte var med (labyrinten t.ex och tatueringarna) men andra saker kan jag nästan tycka var bättre i filmen. Hur som helst är jag över lag jättenöjd med hur filmen var, den fångade verkligen känslan i boken - så rekommenderar jag den verkligen!

Och så var jag på biblioteket den här veckan och lånade Ur askan av Leigh Bardugo! Ska verkligen försöka läsa den snart (så taggad)! Dessutom så fick jag hem ett rex-ex nu i veckan, Det lånade mörkrets riddare av Dave Rudden av fina Modernista, så ska försöka läsa även den inom en snar framtid.

Åh, det var en annan sak jag tänkte ta upp också: jag kommer inte att delta i den här helgens bokbloggsjerka som jag vanligtvis brukar, eftersom jag tyvärr inte känner att jag har så mycket att bidra till ämnet med. Typ alls. Men lite andra inlägg ska nog komma upp nästa vecka! Jag jobbar några dagar, och så är det MIDSOMMAR så jag ska träffa familjen å fira och äta jordgubbar och sill. Men mellan allt det ska jag nog hinna läsa lite också!


Hur har er vecka varit?
Kram
Kimberly

lördag 18 juni 2016

SUMMER READIN’- tag!!

Hittade den här taggen hos Pia på Bookrelated och tyckte den verkade så perfekt nu till sommaren! Har planerat att göra den i flera veckor nu, men här kommer den äntligen! Pias orginalvideo med taggen hittar ni HÄR. Nu kör jag: 


SOL – En bok som gjorde dig alldeles varm inombords.
Fyra dagar, fyra nätter av Morgan Matson är en typisk sådan bok som bara gjorde mig alldeles glad medan jag läste, precis som solsken. Men även Since You’ve Been Gone av Morgan Matson skulle passa in här, eller typ vilken bok av Sarah Dessen som helst.

GLASS – En bok som börjar bra men som sedan smälter och blir lite för jobbig att hantera.
Väljer faktiskt att hoppa över den här frågan för kommer verkligen inte på någon passande bok för tillfället. 

KALL DRYCK – En bok som blev något nytt och uppfriskande för dig.
Här skulle jag nog säga The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender. Har aldrig läst något liknande och det var helt fantastiskt och inspirerande och jag fullständigt älskade att få ta del av den unika historien boken innehåller.

SKUGGA – En rolig bok med en seriös underton.
Fangirl av Rainbow Rowell: Jag log nästan ständigt medan jag läste den här boken, för den är mysig och romantisk och underhållande och rolig, men under ytan finns också en hel del mer seriösa ämnen. Som psykisk ohälsa, att vara introvert och osäker, att stå på egna ben för första gången osv. Men samtidigt som boken behandlar allt detta blir den inte tung. En av mina absoluta favoriter!

UTLANDSSEMESTER – En bok som utspelar sig i ett annat land än Sverige.
Så okej, på den här punkten skulle man kunna välja nästan vad som helst, så jag har faktiskt valt en trilogi som inte ens utspelar sig i något existerande land, och det är Gisha-trilogin av Leigh Bardugo. En fantasy trilogi som är så ruskigt bra. Än så länge har jag bara läst de två första böckerna i serien men som jag ser fram emot den tredje! Min recension av första boken kan ni hitta HÄR.

HAVET – En stor bok som du var rädd att påbörja men som du sedan älskade ändå.
Jag ger dig solen av Jandy Nelson: Den här boken verkade så väldigt bra, och jag hade hört så väldigt mycket gott om den, men jag var samtidigt rädd att den skulle vara för tung. Att den skulle bli för mastig och för svår att hantera. Men jag gav den en chans. Och visst är den lite tung men samtidigt så himla värt det. Verkligen en helt fantastisk bok. 

SOMMARREGN – En bok som gjorde dig ledsen.
Det finns en hel del sådanna, men en som det kanske inte pratas jättemycket om är Som stjärnor i natten av Jennifer Niven. Fin och mysig och sorglig på samma gång. Inte rakt igenom kanske, men den innehåller en hel del väldigt fina partier och jag älskar den. Så viktig och så vacker att den fick mitt hjärta att brista. Bara läs den!

FÅGELKVITTER – En bok som var så mysig att du skulle kunna läsa från den varje morgon innan du stiger upp ur sängen.
Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins. En av mina favoriter och så otroligt mysig den är! Vill ni ha en härlig sommarbok som kommer lämna er med ett leende på läpparna, så läs denna! 

UTEBIO – En bok-till-filmadaption som du ser fram emot att se i sommar.
Livet efter dig! Har väntat spänt på den här ända sedan jag läste boken! Åh ser verkligen så himla mycket fram emot att få se denna!

SOMMARMINNEN – Den bästa boken du läste förra sommaren.
Som alltid ett jättesvårt val, men blir nog ändå We Were Liars av E. Lockhart. Har ni inte redan läst den måste ni göra det. Typ nu på en gång. 


Taggar alla som läst någon av böckerna ovan!
Kram
Kimberly

fredag 17 juni 2016

Jag utan dig av Kelly Rimmer

Titel: Jag utan dig 
Originalets titel: Me Without You
Författare: Kelly Rimmer
Antal sidor: 317
Serie: -
Förlag: Modernista
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

Handling (taget från Goodreads):Callum arbetar på en stor PR-byrå i Sydney och tar varje dag färjan hem till förorten Manly. En dag på färjan kommer han av en slump i samtal med Lilah, som är en engagerad jurist och miljökämpe, och detta första möte utvecklar sig snabbt till en stormig förälskelse. Ingen av dem tror egentligen på kärlek vid första ögonkastet, men de klickar helt enkelt med varandra.
     Lilah försöker först kämpa emot med alla medel. Hon hittar på den ena ursäkten efter den andra för att inte låta känslorna ta över, men till sist ger hon upp och låter sig översköljas av kärleken. Allt ser ljust ut, och deras förhållande blir allt starkare. Men så kommer den dag då Lilah inte längre kan ignorera de sjukdomstecken som hon fruktat och hållit hemliga för Callum.  

"Jag skulle gärna tro att tiden var evig, att det fanns oändligt många år att slösa bort i väntan på att livet kom till mig. Jag skulle önska att jag hade utrymme för lättsamt flirtande och fåniga romanser med män som stylar håret med kemiska produkter. Om jag ändå kunde ge det några dagar eller veckor för att se varthän det brakade. Det skulle inte behöva uppstå evig lycka mellan oss. Lycka för stunden skulle räcka."

Vad tycker jag:  Hade inte Modernista skickat hem den här boken till mig hade jag troligtvis aldrig plockat upp den heller. Jag utan dig är inte riktigt den typ av bok som brukar intressera mig, men efter att ha läst lite på baksidan och sett att boken jämförts med Livet efter dig, var jag ju bara tvungen att ge den en chans. Och jag är glad att jag gjorde det. Visserligen kan jag kanske tycka att Kelly Rimmer inte är någon Jojo Moyes, men hon har ändå skapat en väldigt levande och rörande berättelse. 
     Ändå kan jag börja med att berätta att jag inte föll pladask för Jag utan dig. Faktum med att det tog mig ganska så lång tid att läsa ut den. Jag hade svårt att relatera till historien vilket gjorde att jag inte riktigt kom in i den, men det har nog mycket att göra med att jag faktiskt inte ligger innom bokens målgrupp heller. Huvudkaraktärerna är mer än dubbelt så gamla som jag är, och de hanterar problem som jag knappt ens har kommit i kontakt med än. Dessutom kan jag tycka att boken går lite för långsamt fram och det händer lite för lite för att berättelsen ska ha mitt fulla intresse boken igenom. Men det behöver inte betyda att jag inte uppskattade Jag utan dig, för det gjorde jag. Kelly Rimmer har ett väldigt vackert språk och med det har hon har skapat komplexa och levande karaktärer. 
     För historien kändes äkta. Den var kanske inte jättespännande, eller tog mig med storm. Den fick mig kanske inte att hetsigt vända blad efter blad för att se vad som skulle komma här näst eller storögt snyfta mig igenom bokens sorgligare delar. Men den kändes äkta. Cal och Lilitha skulle kunna vara verkliga personer som i detta nu möts på en färja i Sydney och av någon anledning fick den instinkten mig att uppskatta historien ändå. 
     Jag utan dig är ingen bok som passar mig personligen. Men den är otroligt välskriven och äkta och därför tänker jag ändå rekommendera den till de där ute som vill ha en lagom mysig och lite sorglig kärlekshistoria om en kvinna som bryter mot normerna och en man som faller för den kvinnan mot alla odds. 

Tack Modernista för recensionsexemplaret!

Dela gärna med er om era tankar om Jag utan dig i kommentarerna!
Kram
Kimberly

måndag 13 juni 2016

Bokbloggsjerka 10 – 13 juni: Rec-ex iform av e-pub eller pdf?

Kom hem för några timmar sedan och är helt slutkörd, så får bli ett ganska snabbt och enkelt svar på veckans jerka som den här gången kommer ifrån Mia Eggiman, och hon undrar vad vi tycker om recensionsexemplar i e-pub format och pdf?

Det enkla svaret på den här frågan för mig är att det inte är att föredra. Jag har hittills inte tagit emot något rec-ex iform av e-pub eller pdf. Dock har jag inte blivit erbjudna särskilt många heller e-pub eller pdf filer heller, vilket skulle kunna bero på att jag bland annat undviker att be förlag om recensionsexemplar om jag vet att de enbart erbjuder e-böcker.

Jag förstår att endel säkert kan föredra att läsa sina böcker digitalt. Men jag är inte en av dem. Jag spenderar alldeles för mycket tid vid skärmar som det är ändå och jag föredrar böcker tusen gånger om i fysiskt format av en hel massa anledningar som jag inte orkar rada upp just nu.

Jag vet av erfarenhet att böcker jag har i digital form sällan blir lästa, och därför tar jag inte emot dem i de formatet heller. För att jag helt enkelt troligtvis inte kommer att läsa dem då. Om förlagen inte vill skicka ut fysiska exemplar - och det förstår jag att de kanske inte alltid vill det - nej, då får den boken vänta helt enkelt. Tills jag har hittat den på biblioteket eller, kanske om den känns viktig nog, tills jag har samlat ihop tillräckligt för att kunna köpa den.

Okej, det var allt för mig denna gång. Vad är din inställning till digitala recensionsexemplar?
Kram
Kimberly

söndag 12 juni 2016

Läsuppdatering v.23

Hej på er! Nu har sommarlovet börjat på riktigt och det är superskönt! Jag har också påbörjat mitt första riktiga jobb (eller sommarjobb om man ska vara petig) vilket var nervöst och stressigt men även ganska kul. Så det har varit en händelserik vecka med skolavslutning (och allt som hör till som obligatorisk städning av skolan, lekar med klassen eftersom betygen redan är satta och det inte finns någonting annat vettigt att göra osv) och jobb. Men inget skolarbeta i alla fall vilket känns helt otroligt underbart!

Läsningen den här veckan, har dock följt lite samma mönster som de andra närmaste veckorna: Det har inte blivit så mycket av den varan. Jag har dock kommit ca 150 sidor längre i Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen, och har dessutom påbörjat A Court of Mist and Fury av Sarah J. Maas och kommit ca 80 - än så länge väldigt lovande - sidor in i den. Jag hoppas verkligen att den kommer att vara bra eftersom jag tyckte om A Court of Thorns and Roses så mycket. Men det verkar som om den kommer bli det såhär långt i alla fall, och än så länge har jag bara hört bra saker om den. Vi får hoppas på det bästa.

Annars har jag faktiskt inte så mycket mer att säga. Jag lovar att det kommer komma upp lite recensioner nästa vecka i alla fall (skrev i princip färdigt två stycken idag), så det är alltid något. För övrigt ska jag gå och lägga mig nu och läsa A Court of Mist and Fury eftersom jag är supertrött och min säng är nybäddad och det typ inte finns någonting bättre i världen än rena, frasiga lakan när man är trött och kryper ner i sängen.

Vi hörs i morgon när jag ska skriva och publicera veckans jerka!

Hur har er vecka varit?
Kram
Kimberly

lördag 11 juni 2016

Månadsrapport: Maj 2016

Maj har minst sagt varit en fullspäckad och stressig månad, och det är troligtvis den största anledningen till att enbart 2 stycken böcker blev lästa, även om jag tekiskt sett läste tre. I princip hela Jag utan dig av Kelly Rimmer blev utläst, utom de sista tio sidorna som jag istället läste ut i juni efter att jag tagit en paus för att läsa The Kiss och Deception (och sedan även A Court of Thorns and Roses, det blev en ganska lång paus... Typ, nästan, hela månaden för att vara exakt)

Totalt utläst: 2
Böcker på svenska/engelska: 0st/2st 
Påbörjade böcker: Jag utan dig 
Bästa bok: Åh, så svårt! Men säger nog ändå The Kiss of Deception
Störst överraskning: The Kiss of Deception även här. Var väldigt tveksam innan jag påbörjade den, men så bra den visade sig vara!
Störst besvikelse: -


The Kiss of Deception av Mary E. Pearson
A Court of Thorns and Roses av Sarah J. Maas

Kommentar:
Ja, har ju inte varit den bästa läsmånad direkt, och dålig på att recensera har jag också varit. Men ibland blir det så. De två böckerna jag faktist läste ut (The Kiss of Deception och A Court of Thorns and Roses) var ändå riktigt, riktigt bra. Så kvalitén på läsningen var toppen, även om kvantiteten kanske inte var något att skryta om direkt.

Planer för juni:
Typ bara att läsa läsa läsa- nu när det äntligen är SOMMARLOV. Dock påbörjar jag mitt jobb i juni så endel tid kommer helt klart att gå till det, men jag kommer ändå kunna lägga betydligt mer tid till läsningen än när jag går i skolan. Och sen så ska jag recensera. Massor. Ligger skärmande mycket efter med det för tillfället hehe.

 Hur har maj varit för er?
Kram
Kimberly

onsdag 8 juni 2016

Kommande böcker: Juni 2016

Hej på er! Det här inlägget kommer lite senare än det brukar den här månaden, men så blir det ibland! Hur som helst är Juni fylld av nya böcker att se fram emot, så jag tänkte dela med mig av några av böckerna som kommer att ges ut (eller redan har blivit utgivna) den här månaden!

Kommande böcker på svenska:


9 Juni: I dina ögon av Sarah Dessen
Åh, en till bok av Sarah Dessen! Ser så väldigt mycket fram emot denna! I dina ögon handlar om Sydney, vars bror Payton sitter i fängelse. Föräldrarnas oro för brodern gör att Sydney återigen hamnar i hans skygga, men när hon börjar i en ny skola och möter Layla och Mac förändras allt. För första gången på väldigt länge känner hon sig sedd. Sydney och Layla blir genast bästa vänner, medan hennes relation till Mac långsamt utvecklas till något mer. Ges ut av rabén&sjögren

1 Juni: Himmelska eldars stad av Cassandra Clare
Detta är alltså den sjätte och sista delen i Cassandra Clares omtalade The Mortal Instruments-serie, och tycker det är jättekul att Bonnier Carlsen nu äntligen har släppt alla böckerna på svenska. Tyvärr har jag än så länge bara kommit till tredje, men så långt var serien åtminstone väldigt bra, och nu när alla delar finns ute är det kanske dags för mig att plocka upp den igen?


2 Juni: Dans för en död prinsessa av Lo Kahn
Dans för en död prinsessa är tydligen den första delen i en ny fantasyserie som även denna släpps av Bonnier Carlsen. På deras hemsida står det bland annat såhär om boken: "Stig in under tvillingmånarnas sken, till en värld där dröm och verklighet är två sidor av samma mynt, där gudarna har fallit och de levande och de döda vandrar sida vid sida." Låter verkligen superintressant!

9 Juni: After: För evigt av Anna Todd
För evigt är den fjärde delen i Anna Todds serie After, och än en gång kommer vi att få följa med Tessa och Hardin och deras berg-och-dalbana till förhållande. Hittills har allt de upplevt tillsammans bara gjort deras band till varandra starkare, men när fler hemligheter från Hardins förflutna kommer upp till ytan och Tessa själv hamnar i en olycka börjar de omvärdera sitt förhållande. Är det värt det att förlora sig själv för att rädda någon annan? Utges av Norstedts

9 Juni: Som hund som katt av Per Nilsson
rabén&sjögrens hemsida står det såhär om boken: "Per Nilsson är tillbaka med en ny ungdomsroman! Som hund som katt handlar om kärleken. Och döden. Så enkelt, och så svårt. Avskalat och sparsmakat berättas historien om två unga människor och om förbjuden kärlek." Även om framsidan får mig att känna, nja, lite sådär, så låter den beskrivningen faktiskt riktigt lockande!

29 Juni: Själarnas bibliotek av Ransom Riggs
Jag tror att det här är den sista delen i Ransom Riggs serie om Miss Peregrines barnhem för besynnerliga barn, och även denna verkar vara fylld av spänning, mystik och rysliga fotografier! Nu läste jag bara första boken i den här serien, men tror helt klart det här kan vara något för dem som vill krypa upp med något lite rysligare under sommarens regniga dagar! Utges av rabén&sjögren

Nya upplagor (pocket)


1 Juni: Som eld av Sara Lövestam
16 Juni: Girl online av Zoe Sugg

Inte läst någon av dessa, men bara hört gott om båda, och är dessutom riktigt sugen på Girl online!

Kommande böcker på engelska: 


7 Juni: The Loose Ends List av Carrie Firestone
7 Juni: My Lady Jane av Cynthia Hand, Brodi Ashton, Jodi Meadows
28 Juni: And I Darken av Kiersten White 

Här är några intressanta böcker som jag kom över på Goodreads. Tycker alla verkar väldigt intressanta! Speciellt intresserad är jag av The Loose Ends List - och vilket snyggt omslag den har dessutom!

Vilka böcker som kommer ut under juni månad är ni extra intresserade av?
Kram
Kimberly

måndag 6 juni 2016

Läsuppdatering v. 22

Hej på er fina läsare denna nationaldag! Man kan minst sagt påstå att den föregående veckan har varit händelserik. Test, seminarium, tal och prov ända in i det sista i skolan - men åtminstone bara en fyradagarsvecka eftersom våra studenter sprang ut i fredags! Men efter att allt plugg väl var slut hände annat istället. Började i torsdags med att jag och några vänner gick gå konsert med The Vamps (som faktiskt visade sig vara betydligt bättre än jag hade förväntat mig), sedan sov jag hos en kompis, bara för att åka till en annan direkt på morgonen. Och sedan så väntade födelsedagsfirande för en tredje... Det har hänt mycket, men det har också varit så väldigt kul (ja, förutom proven och talen och det där)!

Och igår så fyllde bloggen också år på allt annat!

Som det kanske redan har framgått så har jag inte fått sådär jättemycket läst de närmaste dagarna, men jag har kommit ca 150 sidor in i Sarah Dessens Du glömde säga hejdå i alla fall, och än så länge verkar den riktigt lovande. Efter att ha läst några böcker av Dessen förra sommaren insåg jag, som många andra innan mig, att hennes böcker passar ganska så perfekt när dagarna blir längre och träden grönare. Så känns ganska perfekt att läsa den nu när vi får sommarlov nästa vecka.

Nu, pga min bist på bloggande, har jag massor av inlägg som ska upp. Men de kommer snart, nu när allt skolarbete äntligen är över ska jag nog ha tid att ägna mig lite extra åt bloggandet!


Hoppas ni alla har haft det gott!
Kram
Kimberly

söndag 5 juni 2016

BLOGGEN 1 ÅR!!!

Hej på er allesammans. Nu har ännu en intensiv vecka gått mot sitt slut, och alldeles snart ska jag iväg å fira en kompis som fyller år, men först ville jag bara titta in, ge er en liten uppdatering och berätta att bloggen faktiskt blir ETT ÅR idag!!

Ett år. Herre Gud, jag har faktiskt hållit på med det här i ett helt år. Det är helt sjukt. Tiden har gått så fort! En sommar och ett läsår bara flög förbi, fyllt av böcker och recensioner, läsande och skrivande - och nu är vi här, ett helt freaking år senare.

Men det har varit så kul! Så lärorikt, och givande och kul! Det har öppnat upp mina ögon för litteratur på ett helt annat sätt och gett mitt tillgång till en hel gemenskap och på något sätt är jag bara så tacksam för att jag hittade hit. För att jag satte mig ner för ett år sedan och och skrev in aldrigbaraord i bloggadress-fönstret på bloggers platform och tryckte på skapa (kommer knappt ihåg om det var så det gick till, men någonting liknande). Tacksam för att jag fått de möjligheterna som kom sedan, och för att jag växt som person tillsammans med bloggen.

Sedan är jag självklart så otroligt tacksam för att det är någon där ute som läser det här. Så otroligt tacksam för er som hittat hit, för er som bara läst en enstaka recension någon gång och självklart för er som stannat kvar. Ni gör varenda blogginlägg värt det.

Wow, ett helt förbaskat år alltså. Det är nästan så att jag börjar känna mig som en riktig bokbloggare. Nästan.

Nu hoppas jag bara att ett precis lika fint bloggår ligger framför mig!!


PS varje veckas läsupdatering brukar alltid komma ut på söndagar, och jag vet att bloggandet har blivit väldigt ostrukturerat på senaste tiden, men bara för den här gången kommer jag att skjuta på det till på måndag eftersom det ändå inte är någon jerka den här veckan. Men då så kommer det, lovar.

Kram på er
Kimberly

torsdag 2 juni 2016

Top Ten Tuesday: Tio böcker jag planerar att läsa i sommar

Nu blev det en Top Ten Thursday istället för en Top Ten Tuesday, men så blir det ibland. Idag har jag i alla fall skrivit mitt sista prov för den här termienen, vilket känns jätte skönt!

Veckans fråga handlar om att ta upp böcker man tipsar om inför i sommar, böcker som är bra att läsa på stranden eller om böcker man själv planerar att läsa under sommarmånaderna. Och eftersom jag redan planerat att publicera ett inlägg om bra sommarläsning om ett par veckor, tänkte jag nämna tio böcker jag planerar att försöka läsa i sommar:


Blunda och hoppa av Sarah Dessen
A Court of Mist and Fury av Sarah J. Maas
The One av Kiera Cass


Himlen börjar här av Jandy Nelson
The Unexpected Everything av Morgan Matson
The Great Gastby av F. Scott Fitzgerald


How To Be Bad av Lauren Myracle, E. Lockhart, Sarah Mlynowski
Tango för ensamma själar av Lucy Dillon
Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black


Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen (läser just nu)

Det här är tio av de böcker jag ska försöka hinna med i sommar! Plus några Harry Potter-böcker, och gärna några fler från oläst-hylla (helst en klassiker också!). Problemet att jag enbart äger hälften av de här får jag ta tag i senare, men detta är vad jag planerar att läsa i alla fall.

Vad planerar ni att läsa i sommar?
Kram
Kimberly

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: